Cosidores mallorca

Avui cosim juntes la Motxilla Weeky

I per acabar el segon Weekend de Cosidores Mallorca, cosirem aquesta motxilla disenyada en exclusiva per a nosaltres. Les participants del weekend teniu dins el sobre el tot el material necessari per cosir-la.

Però, si no ets de les afortunades, també la pots fer des de casa, pots descarregar el patró aquí:

© Aquest patró es propietat de @elenabarcelof, per tant, no és per ús comercial, no es pot vendre el patró ni es pot fer per vendre

Instruccions

La tela

.Loneta interior i exterior patrocinades per @teixitsestren y @lafiladora. No ens digueu que no són precioses!

La base

Polipell patrocinada per @ditex_mallorca.

Els accesoris

Accesoris per a la motxilla patrocinats per @the.sewing.cat.

El patró

Patró #motxillaweeky disenyat per @elenabarcelof.
Ho publicarem: diumenge 6 de setembre

Etiquetes i mencions:  @cosidoresmallorca #cosidoresmallorca #cmweekend2020 #tallersweekend #motxillaweeky @elenabarcelof @ditex_mallorca @teixitsestren @lafiladora @the.sewing.cat

Tutorial

Motxilla Weeky

Material necesari:

  • Tela exterior (55 x 140 cm aprox.)
  • Tela exterior tipus polipell per la base (30 x 45 cm aprox.)
  • Tela interior o de forro (65 x 140 cm aprox.)
  • 2,6 m de cinta de motxilla de 3 cm
  • 2 reguladors de motxilla de 3 cm
  • 0,5 m de cinta de motxilla de 2 cm
  • Tancament de motxilla de plàstic de 2 cm
  • 1 m de corda
  • 1 tancament de cordó de plàstic
  • 2 topes de cordó (opcional)

Butxaca davantera

PECES D

Cosim amb costura recta enfrontant cares bones per la part superior (costat més llarg), voltejam i feim costura de seguretat.

Solapa de tancament

PECES F

Cosim la cinta de 2 cm d’ample (un tros de 10 cm) juntament amb el tancament doblegant la cinta per la meitat (encaram costat bo del tancament amb el costat bo de la tela). Després enfrontam les dues peces F (cares bones), cosim la solapa deixant el costat superior obert, feim uns piquets en els cantons, giram la tela i asseguram la costura.

Preparació de la base de la motxilla

PEÇA A:

 

Cosim la cinta de 2cm (40 cm) sense tancament a les marques. En aquesta cinta anirà l’altra part del tancament, però serà regulable i quedarà la cinta oberta. Cosim també a la base la cinta de 3 cm que serà la part regulable de les anses de la motxilla (10 cm a cada costat) en diagonal, com mostra el dibuix. Les tres cintes han d’anar cosides a la vorera de la tela, per la part bona.

 

——- 

ANSES DE LA MOTXILLA: 

De la cinta de motxilla de 3 cm d’ample, tallam una peça de 30 cm (ansa per penjar), dues peces de 90 cm (ases de motxilla) i una peça de 30 cm (aquesta peça serà per tapar les costures de les tres anses anteriors).

 

Cosim les ases de la motxilla

PEÇA B (esquena)

Cosim una ansa doblegada de 30 cm (cinta de 3 cm) i just a cada costat cosim les cintes (de 3 cm) de 90 cm a uns 2-3 cm de la vorera superior. A damunt, cosim una cinta per tapar aquestes costures (aquesta peça tant pot ser cinta de motxilla com la mateixa tela de la motxilla com alguna combinada. El material del weekend inclou cinta de motxilla per fer-la)

Unim totes les peces exteriors

PECES A, B, C i D

Unim la base amb la butxaca frontal D, les parts davanteres i posteriors (B) i els laterals (C). Una vegada cosides ens ha de quedar una creu.

 

 

Cosim enfrontant tots els costats (cares bones de la tela) perquè ens quedi ja el sac exterior acabat quan li donem la volta.

 

 

Forro interior

PECES G

Unim pels laterals i la part de baix, deixant un forat per poder donar-li la volta. Cosim també la part de baix per donar-li forma a la base de la motxilla.

 

 

Tancament tipus sac

PEÇA E

Unim els dos extrems curts enfrontant la cara bona de les teles. Unim tot aquell costat deixant just en el centre 4 cm. Obrim aquesta costura i cosim als dos costats, deixant així just en el centre el forat pel qual passarà la corda. Doblegam aquesta peça per la meitat i cosim a 2 cm per fer el canal pel qual passarà la corda.

 

Montar totes les peces

 

Donam la volta a l’exterior, enganxam amb agulles les anses cap avall per poder unir les quatre peces (exterior, solapa, tancament tipus sac i interior).

A la part del darrere centram la solapa alineant a la vorera superior i cosim a la vorera.

Col·locam a la part superior el tancament tipus sac centrant el forat de la corda al centre davanter.

Ho inserim tot dedins del sac interior, enfrontant costats bons i cosim els contorns superiors a 1 cm de marge de costura per agafar bé totes les peces.

Donam la volta pel forat que em deixat i el tancam amb una costura invisible. Cosim els reguladors de les anses de motxilla a cada costat i el tancament davanters a la cinta que havíem deixat en el centre i ja tenim la motxilla acabada!

 

 

Mida de les peces (per a qui no tengui impressora)